Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Katica csoport


Szeretettel köszöntjük a Katica csoport bemutatkozó oldalán!

A csoportban dolgozó pedagógusok: Ághné Horváth Csilla és Zalavári Krisztina, segítő dajkánk pedig Bőhmné Darázs Ibolya. Mindhárman gyakorló édesanyaként , és a munkánk iránt elkötelezett pedagógusként munkálkodunk a gyermekek testi-, lelki jólétéért, képességeik minél sokoldalúbb kibontakoztatásáért, fejlesztéséért.

A kis Katica, csoportunk jelképe mindannyiunk számára nagyon kedves, ezért a csoportszoba dekorációjában is évszakról-évszakra visszatérő kis állatka a gyermekek nagy kedvence. Mindhárman törekszünk környezetünk esztétikus kialakítására, melyben saját ízlésvilágunk is jól tükröződik, emellett folyamatosan építünk a gyermekek igényeire is elképzeléseire is. Hatalmas, tágas, napfényes csoportszobánk gazdagon kínálja a lehetőségeket.

Legfőbb feladatunk, hogy a hozzánk érkező gyermekek számára, egy erős, szereteten és bizalmon alapuló, családias hangulatú légkört teremtsünk meg. Igyekszünk hétről-hétre gazdag ötlettárunk segítségével olyan tevékenységeket felajánlani a gyermekeknek, melyekkel bővülnek ismereteik, pozitívan hat személyiségük fejlődésére. Mindezt persze a szabad játék maximális tiszteletben tartásával, játékos módon valósítjuk meg.

Szokásaink kialakítása során legfőbb célunk a gyermekek biztonságérzetének erősítése, a közösségi élet legfőbb szabályainak begyakorlása, és egy erős érzelmi kötődés kialakítása. A reggeli érkezéskor, és a délutáni elköszönéskor kialakított üdvözlési szokásunk is ezt az egymáshoz tartozást erősíti.

Úgy érezzük, munkánk eredményességét pozitívan befolyásolja, hogy nagyon jól együttműködve tudunk dolgozni, és remekül kiegészítjük egymást. Kriszti néni csodásan rajzol, és bármilyen kézműves tevékenységben kiemelkedő munkák kerülnek ki a kezei alól. Csilla néni kincse a hangja. Rengeteget énekel és imád mesét mondani.
Kiemelkedő a szülőkkel való nagyon jó együttműködésünk, mely a projektjeink előkészítéséhez szükséges gyűjtőmunkák, vagy a különböző társadalmi munkákban való segítségnyújtásuk, illetve a kirándulásokon való aktív részvételük során is megnyilvánul.

Megtisztelő a hozzánk járó gyermekek szüleinek bizalma. Eddig is, és ezután is törekszünk a jó együttműködésre, s továbbra is minden tudásunkkal, ötletünkkel a gyermekek érdekeit szem előtt tartva, nagy szeretetben dolgozunk az ő fejlődésük érdekében.