Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Maci csoport


                               Szeretettel köszöntjük a Maci csoport felületén!
Néhány mondatban bemutatjuk csoportunkat.

   Erősségeink közé tartozik a sport, kézművesség és a zenei nevelés. Projekt módszerrel dolgozunk, ami azt jelenti, hogy minden nap van egy kis ének,egy kis kézművesség, mozgás, környezetismeret, mese-vers. Kéthetente váltjuk egymást, a témákat a gyerekek érdeklődéséhez igazítjuk, ill. az évszakokhoz.Egy egy téma feldogozása több napon keresztül valósul meg, amely során kreatív, nyitott, befogadó, boldog, érzelemgazdag gyermekeket igyekszünk nevelni. 
   Csoportszobánk vidám, kellemes hangulatú, dekorációját mindig az évszaknak és az aktualitásoknak megfelelően készítjük. Gyermekeink családias, őszinte, szeretetteljes légkörben töltik mindennapjaikat.
   Fontosnak tartjuk a gyerekek szabad játékát, amelyhez biztosítjuk a változatos, biztonságos eszközöket, játékokat, megfelelő helyet, időt és élményeket. A gyermekek tapasztalatszerzésének gazdag teret biztosítunk, változatos és sokféle tevékenységeket kínálunk számukra.
   Nagyon fontos feladatnak tartjuk az egészséges életmódra való nevelést, a környezettudatos magatartás kialakítását már óvodás korban. Igyekszünk minél több időt tölteni a szabadban, kirándulni, sétálni és ezáltal a gyerekek mozgásigényét kielégíteni. Szép, nagy, rendezett udvarral rendelkezünk, ahol folyamatos lehetőségünk van a mozgásfejlesztésre. Folyamatosan vigyázunk a környezetünkre, a rendre és a tisztaságra.
   Igyekszünk a gyerekek életét hagyományokkal, programokkal, ünnepekkel színesíteni, gazdagítani. Alapvető nevelési elvünk a gyerekek feltétel nélküli elfogadása, tisztelete, a biztonságos, családias légkör kialakítása, a szülőkkel való harmonikus, őszinte együttműködés. A szülőknek lehetőséget teremtünk, hogy betekintsenek a gyerekek mindennapjaiba, fejlődésébe, óvodai életébe. /facebook zárt csoportba fényképek, videók feltöltése, fogadóórák, szülői értekezletek, közös programok/. Sok segítséget kapunk a gyűjtőmunkában, rendezvényeink lebonyolításában/családi napok, Márton nap,őszi nap/, ünnepeink megvalósításában/ születésnapok, Karácsony, Mikulás, Farsang, Húsvét, Gyermeknap,ballagás/
Mindezzel tudjuk szebbé és jobbá tenni gyermekeink óvodai életét és szeretnénk, hogy sok felejthetetlen élménnyel legyenek gazdagabbak és jó alapot adjunk az iskolai élethez.                                      Óvónénik, dajka néni