Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Méhecske csoport

Szeretettel köszöntünk a Méhecske csoportban!

   Fontos számunkra, a szeretetteljes és vidám légkör biztosítása a mindennapok során.
Szimbólumunk a méhecske, a csoportszobában minden évszakban, több helyen is felfedezhető.
Beszélgetőkörök alkalmával, tudatosítjuk a gyerekekben a méhecske hasznosságát, életmódjának megismerése során, a természethez fűződő pozitív viszony kialakítására törekszünk.
Ha az időjárás kedvező, minden évszakban ellátogatunk a közeli kiserdőbe, és a patakpartra, így tudjuk figyelemmel kísérni a természet változását.
   A sok zene, tánc jókedvűvé varázsolja a napjainkat.
A csoportba járó gyermekek, már az első óvodai naptól kezdve megismerkedhetnek a magyar népi kultúra egyszerűbb elemeivel. (Népi gyermekjátékok, mondókák, ének, tánc.)
   A mesék is nagy hangsúlyt kapnak a csoportban, úgy a mindennapokban, mint az ünnepekhez is kapcsolódva. Dramatizálással, bábozással tesszük érdekessé számukra egy-egy adott téma feldolgozását.
   A tágas csoportszobában jól elkülöníthetően alakítjuk ki a különféle játéktevékenységek helyét.
Kezdeményezéseinket interaktív formában valósítjuk meg, melynek során a tevékenységekhez kapcsolódóan sok-sok, általunk készített eszközt használunk a gyermekek motivációjának felkeltése érdekében.
Az óvodás gyermek elsődleges tevékenysége a játék, ezért is valljuk azt, hogy az ismereteket a tapasztalatszerzés, tevékenykedtetés által tudjuk a legjobban átadni, elmélyíteni.

                 "Hallottam és elfelejtem,
                  Láttam és emlékszem rá,
                  Csináltam és megértettem."

A gyermekek egyéniségének kibontakoztatására sok drámajátékot játszunk, ez is segít minket abban, hogy minél jobban megismerjük őket.

                  " Azok a dolgok tesznek egyedivé,
                    amiben különbözünk másoktól."