Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Mókus csoport

Szeretettel köszöntjük a Mókus csoport bemutatkozó oldalán!


A csoportban jelenleg dolgozó felnőttek: óvónéni, Bajkó Eszter, ( kolléganőm idén nyugdíjba ment), dajka, Balázs Róbertné (Zsuzsa néni).
Jómagam, gyakorló édesanyaként, Zsuzsa néni pedig már kétszeres nagymamaként állunk a gyermekek mellett, sok évnyi pedagógiai tapasztalattal a hátunk mögött.
Számomra nagyon fontos a gyermekek, mint önálló egyéniségek megismerése és ezáltal a személyre szabott fejlesztés, játék, foglalkozás.
A kölcsönös bizalom kialakítása a gyermek és a szülő irányába, szintén kiemelkedő helyet foglal el az értékrendünkben. Ehhez elengedhetetlen a nyílt,  őszinte kommunkáció, amit az évek során igyekszünk fenntartani és elmélyíteni.
Csoportunkban, fontos a szereteten és bizalmon alapuló családias légkör kialakítása és fenntartása. Ehhez igyekszünk minél ötletesebb, színesebb, a gyermekek igényeihez igazodó, változatos tevékenységeket biztosítani.
Csoportszobánkat a gyermekek igényeinek megfelelően alakítottuk ki, ahol a fiúk és a lányok egyaránt találnak maguknak változatos elfoglaltságot.
Az óvodáskorú gyermek legfőbb tevékenysége a játék, ezért napjainkat a sok közös játék, mondókázás, éneklés, kreatív tevékenység jellemzi, nem szakítva meg ezzel a szabad játék fonalát.
Sokat mesélünk, bábozunk, dramatizálunk, mely tevékenységekbe a gyermekeket is bevonjuk,  mert a gyermeki lélek, a játék után, a mesevarázsában bontakozik ki leginkább.
Fontos számunkra a gyermekek érzelmi biztonságának kialakítása, a közösségi élet legfőbb szabályainak elsajátítása, a társas kapcsolatok kialakítása egymás között.

Igyekszünk leendő kiscsoportosainkat is ebben a légközben nevelni, szüleikkel együttműködve, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva, egy jól működő, vidám közösséget kialakítani.

Szeretettel várjuk az új kiscsoportosokat!

                                                                                             Eszti néni, Zsuzsa néni